Posted by

0 comments

Je několik nezbytností, bez nichž si žádnou kuchyň nedokážeme představit, a všichni se shodneme na tom, že bez dřezu by to nebylo ono. Tatam jsou doby, kdy se všechny domácnosti „pyšnily“ takřka totožným dřezem ze smaltu. Dnes máme nabídku dřezů pro kuchyňské linky naštěstí velkorysejší. Těsně v závěsu za smaltem pokulhává plast. Ačkoli jsou dřezy v obou zmíněných materiálových provedeních stále v prodeji, musíme si přiznat, že v dnešní době už zcela nesplňují požadavky, které na moderní kuchyňské zařízení klademe. Na výběr nám tedy zůstává nerezová ocel a granit. Kterou variantu si vybrat? Nerezový dřez je nejčastější volbou dnešních kuchyní. Na tomto místě si připomeňme, že dřez je v panelákové kuchyni poměrně používaným místem, a tudíž není nutné šetřit na jeho pořízení za každou cenu. V tomto případě dvojnásob platí, že by vám měla být okázale nízká cena podezřelá. Pokud chcete kuchyňské linky se dřezem z nerezu, který bude splňovat veškeré nároky, volte raději renomované značky se zárukou kvality. Tito výrobci přidávají k nerezové oceli malé procento příměsi (cca 10% niklu, chromu nebo železa), čímž dosáhnou povrchu opravdu odolného vůči mechanickému poškození i teplotám s dlouhou životností a snadnější údržbou. U levných dřezů, ač označovaných jako nerez, se můžete nezřídka setkat s nízkou odolností a není vyloučena ani koroze. Kuchyně fotogalerie nabízí velké množství inspirace. K údržbě nerezových dřezů se hodí vlhká houba nebo hadřík, běžné saponáty a výrobci doporučují vysušení plochy po každém mytí, aby nedocházelo k zmatnění materiálu či šmouhám. Hladký lesklý nerez je náchylný k poškrábání a vrypům. Pozor tedy na krájení a pád těžších předmětů! Nikdy nepoužívejte abraziva, drátěnku a kartáče. Vzhled mohou narušit i některé přípravky – bělidla, chlor, kyseliny, čističe stříbra nebo louhy. Odolnější a na údržbu nenáročnější jsou profilované nelesklé povrchy. U těch musíte počítat s vyšší cenou. Pokud uvažujete nad rekonstrukcí bytového jádra, je zapotřebí zvážit vzhled nové kuchyně



0 Comments

Zatím nemáte žádné komentáře.

RSS komentářů k tomuto příspěvku. TrackBack URL

Napsat komentář